Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΈΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η μέθοδος Μανιτάκη για τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.
Το σχέδιο νόμου Μανιτάκη προωθεί καταργήσεις όχι απλά φορέων αλλά ακόμη και μεμονωμένων υπηρεσιών. Μετά την κατάργηση, όπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ το προσωπικό απολύεται.
Αρχικά θα δημιουργηθούν οι νέοι Οργανισμοί   με προεδρικά διατάγματα και από αυτό το σχέδιο εξαιρούνται μόνο οι εταιρείες του δημοσίου που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Με τους νέους αυτούς οργανισμούς καταργούνται, συγχωνεύονται ή μεταφέρονται υπηρεσίες και αρμοδιότητες σε άλλες υπηρεσίες.
Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα θα προβλέπεται και η κατάργηση ή η τροποποίηση διατάξεων νόμου ή κανονιστικών πράξεων που διέπουν τη λειτουργία των φορέων, κάτι που σημαίνει ότι οι φορείς μπορούν να αλλάζουν μορφή.
Ήδη από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και τη Γ.Γ. Ενημέρωσης έχουν προκύψει 2.100 υπεράριθμοι υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι αυτοί ακόμη και εάν υπάρξουν κάποιες μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες αποτελούν, μετά την ΕΡΤ , την πρώτη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.
Με βάση όλα αυτά και με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μπορούν να καταργούνται ή να δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.