Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΙΚΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Το σχέδιο προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για συνολικά 4.000 απολύσεις και να υπάχθούν 25.000 δημόσιοι  υπάλληλοι σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι το τέλος του έτους παρουσίασε η κυβέρνηση στην τρόικα, με το χρονοδιαγραμμα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου να περιλαμβανει ακόμη και μηνιαίες αναφορές στις οποίες θα καταγράφεται αναλυτικά με αριθμητικά στοιχεία η εργασιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων.
Οπως αναφέρεται ρητά στο έγγραφο που δόθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας και παρουσιάζει η «Καθημερινή», η κυβέρνηση με το «κλείσιμο» της ΕΡΤ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο το θέμα οχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά πλεόν η κυβέρνηση πατάει «γκαζι» για να εκπληρωσει τις μνημονιακές υποχρεωσεις της.
Μηνιαίες αναφορές
Όσον αφορά στις μηνιαίες αναφορές, που θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο και θα απεικονίζουν την κατάσταση στο Δημόσιο θα καταγράφεται πόσοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε κινητικότητα, από πού προέρχονται και πού τοποθετήθηκαν αλλά και πόσοι ακόμη απομένουν αναξιοποίητοι. Επίσης, θα κατατίθεται μηνιαία αναφορά για τις αποχωρήσεις και από πού προέρχονται (απόλυση, συνταξιοδότηση κ.λπ.), καθώς και για την πορεία των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων, ενώ μηνιαίως θα καταγράφονται οι απασχολούμενοι στη γενική κυβέρνηση. Γενικός στόχος είναι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 180.000 για την περίοδο 2012-2016.
Επιπλέον, ως προαπαιτούμενα στην επόμενη αξιολόγηση από τους πιστωτές, τον Σεπτέμβριο, τίθεται η αξιολόγηση και τα περιγράμματα θέσεων για 450.000 υπαλλήλους καθώς και η υπαγωγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα/κινητικότητα.
Τελευταία αναφορά το Δεκέμβριο του 2012
Να σημειωθεί ότι οι μηνιαίες αναφορές για Προσλήψεις – Μεταφορές – Αποχωρήσεις πραγματοποιούνταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ωστόσο το μέτρο αυτό έχει ατονήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αναφορά είναι για το Δεκέμβριο του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.