Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΕΓΔΥ : ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ : ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΕΓΔΥ)
Ταχ. Δ/νση : Διοδότου 26 Αθήνα                              Αθήνα 12/7/2013         
Τηλ . & Fax :2103614580                                        Αρ. Πρωτ.: 364
Πληροφορίες : Νικ. Αποστόλου
Τηλ.: 6945298598
E-mail : pegdy@otenet.gr
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ:

ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τρικομματική κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο θεσμοθέτησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Το συγκεκριμένο  πειθαρχικό δίκαιο το οποίο αποτελεί συνέχεια σειράς αντιλαϊκών μέτρων  που έχουν ψηφιστεί και εφαρμοσθεί  από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατ΄ εντολή της ΕΕ και της τρόικας, αποδεικνύει  το πώς όλοι αυτοί αντιλαμβάνονται τις  έννοιες του «μικρού» και «επιτελικού»  κράτους.
Έτσι η κυβέρνηση  με τη θέσπιση αυτού του πειθαρχικού δίκαιου αποσκοπεί
· στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των  διεκδικήσεων των εργαζομένων 
· στη  δημιουργία ενός νέου  προτύπου δημοσίου υπαλλήλου, πειθήνιου τόσο στις εντολές του ανωτέρω του όσο και στις  απαιτήσεις των ιδιωτών, και ιδίως αυτών που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των αγροτών.
Για να επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός  επιστρατεύουν  ένα βάρβαρο  μέσο: τον φόβο και την τρομοκράτηση των υπαλλήλων. Οποιοσδήποτε τολμήσει να διεκδικήσει εργασιακό δικαίωμα, θα κατηγορείται ως «επίορκος». Οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλέον εν δυνάμει «επίορκοι» και οιονεί «ένοχοι» και ζουν διαρκώς με την ανασφάλεια ότι κάποιος πολίτης, στον οποίο δεν αρέσει το αποτέλεσμα μιας υπηρεσιακής πράξης, μπορεί να προσφύγει δικαστικά, όχι μόνο για να ακυρώσει την πράξη, αλλά και να εκδικηθεί ταυτόχρονα τον υπάλληλο αλλά και να εξασφαλίσει «ευνοϊκότερη μεταχείριση» στο μέλλον.  Εκτός  όμως από τους κινδύνους που διατρέχει ο κάθε υπάλληλος  κατά την εκτέλεση της εργασίας του,  διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με ΑΡΓΙΑ! ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος πολίτης, για τον οποιοδήποτε λόγο, του κάνει μήνυση  για ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας ή έχει την ατυχία και βρεθεί σε απεργία ή διαδήλωση. Επιπροσθέτως, η  δικαίωση των  υπαλλήλων δυσχεραίνεται  αφού με την κατάργηση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού, αυτοί πρέπει να απευθύνονται στο ΣτΕ!
Στα πλαίσια υλοποίησης των παραπάνω πολιτικών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αύξηση γεωμετρική πρόοδο των κρουσμάτων των δήθεν ‘’επίορκων’’ δημοσίων υπαλλήλων είτε για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης είτε για ανάρμοστη συμπεριφορά τους εντός και εκτός υπηρεσίας είτε για χρηματισμό.
Έτσι  πρόσφατα  έγινε καταγγελία από ενδιαφερόμενο κατά συναδέλφου του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας  για ανάρμοστη  συμπεριφορά  εντός υπηρεσίας και για μη συνεργασία. Το «παράπτωμα» του συναδέλφου ήταν ότι ήθελε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες  από τη νομοθεσία διαδικασίες, ότι είχε το ‘’θράσος’’ να αμφισβητήσει ιδιώτη-γεωπόνο!!! ότι δεν του έφερε αντιπροσωπευτικό δείγμα αμπέλου προκειμένου να κάνει τη διάγνωση –όπως την είχε κάνει πάμπολλες φορές-  και ότι δεν είχε συμπληρώσει το αντίστοιχο έντυπο - αίτηση εξέτασης φυτικού δείγματος της υπηρεσίας όπως προβλέπεται!!!
    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πρέπει άμμεσα να τροποποιηθεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο, να προσφερθεί νομική κάλυψη από την υπηρεσία και να  τεθεί το θέμα κεντρικά,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
            Το νέο πειθαρχικό δίκαιο δεν ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.
Το νέο πειθαρχικό δίκαιο Καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας, ανασφάλειας, κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων, αφού ο Δ. Υ. θα μπαίνει στα εξής διλήμματα:
· να εκτελώ τις ‘’επιθυμίες’’ του κάθε ένα  για να μην μου κάνει καμιά καταγγελία και βρεθώ σε αργία-απόλυση
· να εκτελώ τις εντολές του ανωτέρου μου, ακόμη και αν γνωρίζω ότι είναι παράνομες, για να μην μου κάνει κακή αξιολόγηση και κινδυνεύσω να βρεθώ αν όχι σε κινητικότητα τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό-μισθολόγιο!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να τα καταγγείλουν αμέσως στα σωματεία τους. ΓΙΑΤΙ συνάδελφε, το προσωπικό σου πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει αυριανό πρόβλημα και άλλων συναδέλφων σου.
Ενάντια στην επιβολή του κλίματος πειθάρχησης και εκφοβισμού, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας.
Ενάντια στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Ενάντια στην ποινικοποίηση του κινήματος ανατροπής αυτής της πολιτικής. Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα προασπίσει  τους προβλεπόμενους κανόνες λειτουργίας των υπηρεσιών  του Υπουργείου μας και θα εξασφαλίσει κανόνες δικαίου για τους υπάλληλους .
Τελειώνοντας θέλουμε  να γνωρίσουμε σε όλους ότι η  ΠΕΓΔΥ θα αγωνισθεί με κάθε μέσο, και σε συνεργασία με την ΠΟΓΕΔΥ & την ΑΔΕΔΥ,  θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται για την διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κλάδου και των μελών της, από κάθε προσπάθεια συκοφάντησης ή διασυρμού.
                                            Για το Δ.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΝΙΚ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ                                ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ


1 σχόλιο:

  1. Γειά σου αδελφοί και αδελφές, είμαι Charles, ένας ενιαίος γονέας από dudelange στο fort worth, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς πήρα το δάνειο μου από την εταιρεία δανείου επιτυχία κα όταν ήμασταν οδηγείται έξω από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς μου πια , Αφού scammed από διάφορες εταιρείες στην γραμμή και έχουν στερηθεί ένα δάνειο από Τράπεζα μου και κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφθηκα. τα παιδιά μου που ελήφθησαν από την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος στο δρόμο. Μέχρι που μια μέρα αισχρώς μπήκα σε ένα παλιό σχολείο mate που μου να εισαχθεί κα επιτυχία δανείου εταιρεία στο πρώτο της είπα ότι δεν είμαι έτοιμη να αναλάβει κάθε κίνδυνο του να ζητήσει ένα δάνειο στην γραμμή πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου πήρα μια δοκιμή και να εφαρμοστεί για το δάνειο, ευτυχώς για μένα που έλαβα ένα δάνειο ύψους $1.500.000 από {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος πήρα τον κίνδυνο και να εφαρμοστεί για το δάνειο. τα παιδιά μου έχουν δοθεί πίσω σε μένα και τώρα δικό μου ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλα ευγνωμοσύνη πηγαίνει κα επιτυχία ΔΑΝΕΊΟΥ εταιρεία για να δώσω ένα νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκεί έξω που περνούν μέσα από την οικονομική defficulties θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω Email: success_11@yahoo.com ή whatsApp: +2348078800681.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.