Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ 2005 ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗ

Τον κατήφορο έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια οι μισθοί στη χώρα και συγκεκριμένα από τότε που άρχισε η εφαρμογή του πρώτου μνημονίου. Οι μισθοί σήμερα βρίσκονται στο επίπεδο που κυμαίνονταν οκτώ χρόνια πριν, δηλαδή έχουμε επιστρέψει στα επίπεδα του 2005.
Βάσει του Δείκτη Μισθών που κατάρτισε η Στατιστική Υπηρεσία, το επίπεδο των αμοιβών σήμερα φαίνεται να έχει υποχωρήσει στο 81,2% (σε σχέση με το έτος βάσης, 2008, που γίνεται η σύγκριση). Εχουν δηλαδή φθάσει στο επίπεδο που κυμαίνονταν οι μισθοί οκτώ χρόνια πριν, το 2005.Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η πορεία των μισθών από το δεύτερο μισό του 2010, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται και το πρώτο μνημόνιο, είναι αυστηρά καθοδική. Πριν από την προσφυγή στον μηχανισμό βοήθειας και την ένταξη στο μνημόνιο το α' τρίμηνο του 2010 οι μισθοί είχαν φθάσει και στο υψηλότερο σημείο, στο 104,5%, της περιόδου που εξετάζεται.Μόνο στο α' τρίμηνο του 2013 οι απώλειες ανήλθαν κατά μέσον όρο στο 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ λόγω της λήξης των κλαδικών συμβάσεων και του χρόνου ισχύος της μετενέργειας αναμένεται νέα υποχώρηση του επιπέδου των αμοιβών και το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.