Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014

-Μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας των 200.000 ευρώ από 1/1/2014 -Δύο στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετούνται
Την σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται πως σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να κατεβάσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το όριο, κάτω από το οποίο απαγορεύεται σήμερα στις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα ακίνητα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η ομπρέλα προστασίας για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια θα καλύπτει μικρότερης αντικειμενικής αξίας ακίνητα, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποφασιστεί από ποιο όριο και κάτω.
Την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, λέγοντας ότι επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 και ότι για τον λόγο αυτόν αναζητείται η εύρεση μιας δίκαιης λύσης και για τις δύο πλευρές, δανειολήπτες και τράπεζες.
Εξήγησε ωστόσο ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.
Διαφορετική, για παράδειγμα, αντιμετώπιση θα έχει κάποιος με ακίνητο αντικειμενικής αξίας 150.000 ευρώ, που προστατεύεται από πλειστηριασμό από το 2008 μέχρι σήμερα, και διαφορετική κάποιος με ακίνητο αξίας μόλις 60.000 ευρώ που μπήκε σε καθεστώς προστασίας το 2013. Προς την κατεύθυνση άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πιέζει επιτακτικά και η τρόικα που, ενώ συναίνεσε στην επέκταση της απαγόρευσης και για το 2013, εκτιμάται ότι θα επιμείνει στην άρση της, έστω και μερική, από το 2014 και μετά.
Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν "παγώσει" ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.
Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση της κυβέρνησης για μερική άρση του καθεστώτος προστασίας των πλειστηριασμών θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Προς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από το 2014

-Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση πράγμα που σημαίνει ότι από 1/1/2014 βγαίνουν στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα. -Υπόλογος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αφήνει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Εάν τελικά αυτό συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η απαγόρευση αυτή από τον Ιανουάριο του 2014.
Αύριο, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην οποία αναμένεται να εμπεριέχεται η αναφορά για άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
«Στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα εξαντληθούν τα περιθώρια, προκειμένου να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη λύση», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως υπάρχει διαφορά απόψεων με τους δανειστές.
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μερικής άρσης της απαγόρευσης, ενδεχομένως με τη θέσπιση κριτηρίων, αν καταφέρει να πείσει την τρόικα ακόμα και για αυτό καθώς, μέχρι στιγμής ο κ. Χατζηδάκης λέει μόνο «ναι» στους δανειστές.
Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση εξέλιξη που- αν τελικά συμβεί - σημαίνει ότι από τη αρχή του 2014 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.
Το σενάριο αυτό είναι εφιαλτικό όχι μόνο για εκείνους που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους αλλά και για τους συνεπείς δανειολήπτες και τις ίδιες τις τράπεζες.
Όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη αν αυτή την στιγμή βγουν στην αγορά περίπου 100.000 ακίνητα, η τιμή τους θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας μαζί τους ολόκληρη την κτηματαγορά. Και αυτό γιατί η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό είναι πολύ χαμηλότερη ακόμη και από την αντικειμενική αξία ενώ η ούτως ή άλλως χαμηλή ζήτηση δεν επαρκεί για να καλύψει τον μεγάλο αριθμό ακινήτων που θα διατεθούν. Το γεγονός αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει ντόμινο στο σύνολο των ακινήτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες αλλά και στην αξία των διαμερισμάτων που έχουν τα νοικοκυριά.
Υπέρ της μερικής άρσης του μέτρου τάχθηκε άλλωστε χθες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, λέγοντας ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και όχι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν τους τελευταίους μήνες του έτους, οπότε και λήγει η σχετική απαγόρευση των πλειστηριασμών.

 Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από Ιανουάριο
Διάπλατα άνοιξε πλέον το παράθυρο από το υπουργείο Ανάπτυξης για άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την πρώτη Ιανουαρίου του 2014. Υπάρχουν βέβαια κριτήρια, όμως η αρχή φαίνεται πως έγινε και η ασυλία στα ακίνητα τελειώνει την πρωτοχρονιά. Στο σχέδιο της κυβέρνησης για μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη κατοικία περιλαμβάνονται κάποια κριτήρια ώστε να προστατευτούν κατά το δυνατό περισσότεροι πολίτες. Θα λαμβάνεται υπόψη, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το εάν ο ιδιοκτήτης είναι άνεργος, πολύτεκνος ή ανήκει σε άλλη ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Υπόψη θα λαμβάνεται και η οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, αλλά και ο χρόνος που έχει παρέλθει απ' την στιγμή του “παγώματος” του πλειστηριασμού. Ρόλο θα παίζει επίσης τόσο η αξία του ακινήτου, όσο και το μέγεθος του δανείου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κόκκινο περίπου 320.000 δάνεια και υπολογίζεται ότι σε διαδικασία πλειστηριασμού θα μπουν περίπου 100.000.

1 σχόλιο:

  1. Γειά σου αδελφοί και αδελφές, είμαι Charles, ένας ενιαίος γονέας από dudelange στο fort worth, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς πήρα το δάνειο μου από την εταιρεία δανείου επιτυχία κα όταν ήμασταν οδηγείται έξω από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς μου πια , Αφού scammed από διάφορες εταιρείες στην γραμμή και έχουν στερηθεί ένα δάνειο από Τράπεζα μου και κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφθηκα. τα παιδιά μου που ελήφθησαν από την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος στο δρόμο. Μέχρι που μια μέρα αισχρώς μπήκα σε ένα παλιό σχολείο mate που μου να εισαχθεί κα επιτυχία δανείου εταιρεία στο πρώτο της είπα ότι δεν είμαι έτοιμη να αναλάβει κάθε κίνδυνο του να ζητήσει ένα δάνειο στην γραμμή πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου πήρα μια δοκιμή και να εφαρμοστεί για το δάνειο, ευτυχώς για μένα που έλαβα ένα δάνειο ύψους $1.500.000 από {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος πήρα τον κίνδυνο και να εφαρμοστεί για το δάνειο. τα παιδιά μου έχουν δοθεί πίσω σε μένα και τώρα δικό μου ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλα ευγνωμοσύνη πηγαίνει κα επιτυχία ΔΑΝΕΊΟΥ εταιρεία για να δώσω ένα νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκεί έξω που περνούν μέσα από την οικονομική defficulties θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω Email: success_11@yahoo.com ή whatsApp: +2348078800681.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.