Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 4.200 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε «Συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup», ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι συμφωνήθηκε η διαθεσιμότητα να γίνει από 12 μήνες 8 (οκτώ) και οι 5.000 εκπαιδευτικοί που θα μεταταχθούν να αντικατασταθούν από 2.500 υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης (σχολικούς φύλακες) και άλλους 2.500 είτε δημοτικούς υπαλλήλους, είτε καθηγητές που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν.
Σε δύο κύματα (τέλη Ιουλίου και τέλη Σεπτεμβρίου) φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η (8) οκτάμηνη («κλειδί» για τη συμφωνία με την τρόικα) διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων σύμφωνα με πληροφορίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι:
-2.000 έως 2.500 σχολικοί φύλακες,
-1.000 - 1.500 από τους συνολικά 2.500 εκπαιδευτικούς της B’  βάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής καθώς και άλλες δευτερεύουσες ειδικότητες)
- 500 - 1000 υπάλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται.
Δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί στο δεύτερο κύμα
Το δεύτερο κύμα μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα αφορά:
- Τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς. Μάλιστα, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαμηνύεται ότι η προετοιμασία για την αξιολόγηση και την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μόνο για λίγους μήνες.
- Τους 1.500 εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
- Τους 2.000 έως 2.500 υπαλλήλους άλλων υπουργείων που θα «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι συγκεκριμένες προβλέψεις τόσο για τη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε 8 (οκτώ) μήνες όσο και τη κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων στους δήμους και της δημοτικής αστυνομίας θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφισθεί από τη Βουλή τη Δευτέρα.
Με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο
Επιπλέον, ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup. Από την ελληνική πλευρά γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε αυτό η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και να αποτραπούν αναφορές:
-Σχετικά με το νόμο ια τις ομαδικές απολύσεις σε σχέση με ότι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
-Επανεξέταση του νόμου περί απεργιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.