Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 5.000 ΟΙ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ (Α΄ & Β΄ ) ΜΕΤΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Στους ΟΤΑ στρέφεται, πλέον, η κυβέρνηση ώστε να βρει επιπλέον 5.000 «διαθέσιμους». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας παρά τα όσα είχαν αφήσει να διαφανεί περί του αντιθέτου, απέρριψαν κατά τη διάρκεια συνάντησης το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών την πρόταση να υπολογιστούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην Α΄ βαθμια ως διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωράει στην εφαρμογή εναλλακτικών σεναρίων.

Σύμφωνα, με αυτά η μεγάλη «δεξαμενή» είναι δήμοι που έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με προεξάρχοντες τους 30 δήμους. Μέσα σε αυτούς είναι και 2.741 δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι είχαν καταγραφεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Ε. Στυλιανίδη ως υποψήφιοι για μετάταξη.
Ευθύνες στους δημάρχους
Όπως τονίζεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «τόσο καιρό δεν είχε γίνει τίποτε με ευθύνη των ίδιων των δημάρχων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί δήμοι οι οποίοι έχουν πολύ περισσότερους υπαλλήλους απ’ όσους χρειάζονται».
Πάντως, είναι πιθανόν εφόσον τελικώς ενταχθούν στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας οι περίπου 3.000 υπάλληλοι των υπουργείων των οποίων οι θέσεις καταργούνται με βάση τα νέα οργανογράμματα να μην απαιτηθεί να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 αλλά περί τους 3.000 με 3.500.
Υπενθυμίζεται ότι από τους δήμους θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και 3.500 ως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί, άρα συνολικά ο αριθμός των υπαλλήλων των ΟΤΑ που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μπορεί να προσεγγίσει και τις 9.000.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που ρωτήθηκαν, δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο με τη νέα αυτή εξέλιξη, με την οποία το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότας, πέφτει στους ΟΤΑ. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν λέγοντας ΟΤΑ εννοούν μόνο τους Δήμους ή και τις Αιρετές Περιφέρειες οι οποίες είναι ΟΤΑ Β΄ βαθμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.