Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΚΕΔΕ: ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Άκαρπη υπήρξε η σχεδόν 4ωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των κομμάτων.
Οι ύστατες προσπάθειες της ΚΕΔΕ να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τα τρία καίρια θέματα για την Αυτοδιοίκηση – το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, την κατάργηση της Δημοτικής
Αστυνομίας και την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων – δεν έφεραν, μέχρι στιγμής, κανένα αποτέλεσμα.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις κτυπιέται η Αυτοδιοίκηση και ο βασικός πυρήνας της λειτουργίας της. Και πρόσθεσε:
«Όλοι αποδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από τις καταργήσεις των φορέων και ότι παραβιάζεται η αυτοτέλεια των δήμων μέσω της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να μας παίρνουν αρμοδιότητες».
Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, σημείωσε πως απ” ό,τι φαίνεται το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί. Όπως είπε, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε όλα τα κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Εξέφρασε τις διαφωνίες της και άκουσε τις απόψεις των βουλευτών. Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσουν όλες της Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων στη χώρα και την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Εκ μέρους της ομάδας δημάρχων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου τόνισε ότι «οι βουλευτές ήταν ξεκάθαροι στις θέσεις τους. Είναι αποφασισμένοι να το περάσουν». Όπως είπε, «ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετοι στις τοποθετήσεις τους. Μας ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να περάσει. Ακόμη και βουλευτές που έχουν περάσει χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, όπως ο κ. Κουκουλόπουλος, ήταν παρόντες και δεν πήραν καμία θέση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.