Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τόνοι ακατάλληλου κρέατος βοοειδών, γάλατος και τυριού θα έφθανε στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών με τις έγγραφες "ευλογίες" κτηνιάτρων που... υποτίθεται ότι θα τα εξέταζαν για την καταλληλότητά τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, μετά από πληροφορίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, συνέλαβαν τρία στελέχη, δύο άνδρες και την προϊσταμένη της κτηνιατρικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που επεδίωκαν χρηματισμό για να μην πιστοποιήσουν σοβαρή νόσο αγελάδων!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τρεις κτηνίατροι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, απαίτησαν το ποσό των 30.000 ευρώ για να μην πιστοποιήσουν τη νόσο του μελιταίου πυρετού σε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα εκτροφής 200 αγελάδων, που βρίσκεται στα Νέα Μάλγαρα. Στην περίπτωση προσβολής ζώων με μελιταίο πυρετό, η κτηνοτροφική μονάδα μπαίνει σε καθεστώς καραντίνας και τα ζώα σφαγιάζονται λόγω υψηλής επικινδυνότητας της νόσου για τη δημόσια υγεία.

Η βρουκέλλωση ή μελιταίος πυρετός είναι ένα λοιμώδες νόσημα, το οποίο μεταδίδεται στον άνθρωπο: μέσω της άμεσης επαφής με ιστούς μολυσμένων ζώων, με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ζωικής προέλευσης, κυρίως μη ωριμασμένου τυριού ή μη αποστειρωμένου γάλατος. Η βρουκέλλωση προκαλεί: διαλείποντα πυρετό (πυρετός που ανεβαίνει το βράδυ και κατεβαίνει το πρωί), εφίδρωση, ανορεξία, αίσθημα κόπωσης, αρθραλγία (πόνο στις αρθρώσεις). Οι επιπλοκές που μπορεί να υποστεί το άτομο που θα νοσήσει είναι: αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, οστεομυελίτιδα, δισκοσπονδυλίτιδα ενδοκαρδίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, πνευμονία, κερατίτιδα ή χρόνια ιριδοκυκλίτιδα, ορχίτιδα. Η πρόληψη έρχεται απλά «δηλώνοντας» υποχρεωτικά τα κρούσματα σε ζώα προκειμένου να παρέμβουν... οι κτηνιατρικές υπηρεσίες.

3 σχόλια:

  1. Όπως έχω ξαναπεί «κατευθείαν απόλυση χωρίς δική εφόσον πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο να χρηματίζονται» Είμαι ξεκάθαρος και λέω ότι όποιος υπάλληλος έχει εμπλακεί σε τέτοιες δοσοληψίες δεν έχει καμία απολύτως θέση στις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα.
    Συνάδελφοι πρέπει επιτέλους να αποκαταστήσουμε την υπόληψη μας με αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Ευστρατίου,
    η συνάδελφό σας στην ΠΕ προσπαθούσε εδώ και χρόνια να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο των αποζημιώσεων για τη βρουκέλλωση στην περιοχή, έχει ξυλοκοπηθεί, της έχουν κάψει το αυτοκίνητο και πληρώνει αυτή τη στιγμή την ακεραιότητα της με αυτό το "στήσιμο" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ με αυτό που λέω. Να το εξηγήσω λοιπόν ώστε να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις. Εγώ δεν αναφέρθηκα για το συγκεκριμένο περιστατικό, απλά είπα και συνεχίζω να λέω και σίγουρα δεν σε βρίσκει αντίθετο «Κατευθείαν απόλυση χωρίς δική εφόσον υπάλληλοι πιαστούν επ’ αυτοφώρο να χρηματίζονται».
    Δεν πιστεύω να υπάρχει συνάδελφος ο οποίος να είναι αντίθετος με αυτό που λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.