Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΤΟΙΜΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τη συμμετοχή όλων των υπουργείων - δηλαδή όχι μόνο των Άμυνας  Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών - στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, έτσι ώστε να μην ξαναβρεθεί στη θέση να πάρει το λεπίδι των οριζόντιων απολύσεων, όπως έκανε όταν έριξε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο να μην υλοποιήσει τη δέσμευση έναντι της τρόικας να θέσει 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα ώς τον Σεπτέμβριο και άλλους 12.500 ώς το τέλος Δεκεμβρίου.
Υπουργοί που συμμετείχαν χθες στη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, παραδέχθηκαν ότι δεύτερη οριζόντια περικοπή «τύπου ΕΡΤ» η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να περάσει ξανά από τη Βουλή, αφού θα προκαλέσει νέες, πιο ισχυρές αυτή τη φορά κοινωνικές αντιδράσεις και γι' αυτό πρέπει να αποφευχθεί.
Αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για συνεργασία της κυβέρνησης με εξειδικευμένους συμβούλους στην αναδιάρθρωση των ζημιογόνων ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, αλλά και της εντολής Σαμαρά να βρεθούν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από όλο το φάσμα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ακόμα και από υπουργεία που ήδη έχουν θέσει υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, όπως το Παιδείας, το Υγείας ή το Εσωτερικών.
«Εγώ έδωσα...»
Η κατεύθυνση που δόθηκε από τον πρωθυπουργό για το κύμα που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο είναι η εξεύρεση επιπλέον 1.500 υπαλλήλων από το υπουργείο Παιδείας και επιπλέον 1.500 υπαλλήλων από το υπουργείο Υγείας (νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό), κατά πληροφορίες με βασικό στόχο τους υπαλλήλους με Υποχρεωτική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Υ.Ε. και Δ.Ε.).
«Εγώ ό,τι είχα να δώσω το έδωσα» φέρεται να αντέδρασε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες θα είναι από τους πρώτους υπουργούς που θα δεχθούν την πίεση του γενικού γραμματέα Συντονισμού Δημ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος κατ' εντολήν Σαμαρά ξεκινά κύκλο επαφών με υπουργούς προκειμένου να καταρτιστούν κατάλογοι συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων με ονοματεπώνυμα που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ηδη κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη συνάντησή του με την τρόικα ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε συναινέσει ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από τους 2.000 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης επέμενε -και μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου- ότι οι επιπλέον 1.500 υπάλληλοι στο δικό του τομέα θα επανέλθουν σε άλλες θέσεις και δεν θα απολυθούν. «Πράσινο φως» πάντως στα σχέδια του υπουργού Υγείας ανάβει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, που επισημαίνει ότι «η υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών του υπουργού Υγείας πρέπει να γίνει με πλήρη σχεδιασμό και διάλογο για όλες τις πλευρές, να ληφθεί μέριμνα ώστε το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία που διακόπτουν τη λειτουργία τους να απορροφηθούν από τα άλλα δημόσια νοσοκομεία», συνιστώντας «ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ».
Σώζονται οι δασοφύλακες
Στη δική του τοποθέτηση ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες οριζόντιες απολύσεις, έθεσε ωστόσο μία προϋπόθεση: να λειτουργήσει η ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα μέσω της αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Task Force και τους δήμους, έτσι ώστε να καλυφθούν κενά όπου υπάρχουν και να μετακινηθούν υπεράριθμοι δημοτικοί υπάλληλοι όπου εντοπιστούν. Φέρεται πάντως ο κ. Μιχελάκης να είπε μέσα στη σύσκεψη ότι εάν η αξιολόγηση και η κινητικότητα στους δήμους είχε προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο, από όταν ξεκίνησε, τότε η κυβέρνηση θα είχε αποφύγει οριζόντιες απολύσεις, «τύπου ΕΡΤ», ενώ χθες ανακοίνωσε συγχωνεύσεις στη Γενική Γραμματεία Ισότητας - από 25, σε 8 διευθύνσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι ετέθη και ζήτημα διαθεσιμότητας για τους δασοφύλακες, η συζήτηση ωστόσο «κόπηκε» άμεσα με παρέμβαση Σαμαρά αλλά και Βενιζέλου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάλληλοι προς διαθεσιμότητα θα αναζητηθούν και από τους προσληφθέντες του «νόμου Παυλόπουλου».


1 σχόλιο:

  1. Γειά σου αδελφοί και αδελφές, είμαι Charles, ένας ενιαίος γονέας από dudelange στο fort worth, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς πήρα το δάνειο μου από την εταιρεία δανείου επιτυχία κα όταν ήμασταν οδηγείται έξω από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς μου πια , Αφού scammed από διάφορες εταιρείες στην γραμμή και έχουν στερηθεί ένα δάνειο από Τράπεζα μου και κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφθηκα. τα παιδιά μου που ελήφθησαν από την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος στο δρόμο. Μέχρι που μια μέρα αισχρώς μπήκα σε ένα παλιό σχολείο mate που μου να εισαχθεί κα επιτυχία δανείου εταιρεία στο πρώτο της είπα ότι δεν είμαι έτοιμη να αναλάβει κάθε κίνδυνο του να ζητήσει ένα δάνειο στην γραμμή πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου πήρα μια δοκιμή και να εφαρμοστεί για το δάνειο, ευτυχώς για μένα που έλαβα ένα δάνειο ύψους $1.500.000 από {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος πήρα τον κίνδυνο και να εφαρμοστεί για το δάνειο. τα παιδιά μου έχουν δοθεί πίσω σε μένα και τώρα δικό μου ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλα ευγνωμοσύνη πηγαίνει κα επιτυχία ΔΑΝΕΊΟΥ εταιρεία για να δώσω ένα νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκεί έξω που περνούν μέσα από την οικονομική defficulties θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω Email: success_11@yahoo.com ή whatsApp: +2348078800681.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.