Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                              Ξάνθη 09/07/2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ     Αρ.Πρωτ.:07
E- mail : ergazomenoipamth@gmail.com
Πληροφορίες :
Ντίνα Παπαχρήστου :        – 69 36 19 68 96
Πασχάλης Λύρατζης :        - 69 37 12 71 18
Χαράλαμπος Ευστρατίου :  – 69 42 43 41 42

Θέμα: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ (ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)».
Σύμφωνα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης», προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν οι Εκθέσεις Αξιολόγησης των Δομών για να συνταχθούν οι νέοι οργανισμοί για τα Υπουργεία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες (ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού). Στην πραγματικότητα οι «Εκθέσεις Αξιολόγησης» των Δομών θα αποτελέσουν έναν «οδικό χάρτη» για την πολιτική ηγεσία για να προχωρήσει στην συγχώνευση - κατάργηση διοικητικών μονάδων και στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων. Δυστυχώς θα αξιολογούν διοικητικές μονάδες χωρίς να έχουν πει τι θα αξιολογήσουν;
1. Τις υπηρεσίες;
2. Τους υπαλλήλους;
3. Τους προϊσταμένους;
4. Την παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου;
5. Την ευπρεπή παρουσίαση των υπαλλήλων στην υπηρεσία;
6. Την εξυπηρέτηση των πολιτών από τους υπαλλήλους;
7. Τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια;
8. Τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, και Περιφερειακό Συμβούλιο;
9. Την υλικοτεχνική υποδομή των Περιφερειών;
Συνάδελφοι το μέλλον είναι πλέον δυσοίωνο για όλους μας τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα για τις Περιφέρειες στις οποίες όλοι εμείς εργαζόμαστε.
Συνάδελφοι η πολιτική της τρόικας και των εδώ υπαλλήλων της χρησιμοποιεί κάθε μέσω ώστε να συκοφαντήσει τον δημόσιο τομέα, έναν δημόσιο τομέα τον οποίο οι ίδιοι απαξίωσαν συστηματικά στο όνομα της εξυγίανσης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στο βωμό των  μεγάλων συμφερόντων δηλαδή των δανειστών και τοκογλύφων του τόπου μας.
Δυστυχώς την ευθύνη της απραξίας την έχουμε όλοι μας γιατί πιστεύουμε ότι όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε αφορούν κάποιους άλλους και όχι εμάς. Δυστυχώς όμως η εκλεγμένη από εμάς ομοσπονδία μας συνεχίζει να σιωπά και να προσπαθεί με τεχνάσματα να φιμώσει με κάθε τρόπο την φωνή των συναδέλφων, που πιστεύουν ότι μόνο όλοι μαζί, ως ένας κοινός σύλλογος ανά Περιφέρεια, μπορούμε να τους νικήσουμε.
Συνάδελφοι σε όποιον πολιτικό χώρο και αν πιστεύεται, σε όποιον σύλλογο και να είστε εγγεγραμμένοι ενωθείτε, αφήστε τις μικροδιαφορές των λίγων που δεν αφήνουν την όμορφη καρέκλα τους και διεκδικήστε:
· Να μην συμμετέχει κανείς συνάδελφος στις ομάδες αξιολόγησης των δομών τις κάθε περιφερείας εάν δεν υπάρχει ρητή δέσμευση από το υπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση συναδέλφου.
· Έστω και καθυστερημένα την συνδρομή της Ομοσπονδίας και την νομική της κάλυψη από δικηγόρους σε συναδέλφους που παρά την θέληση τους συμμετέχουν στις ομάδες αξιολόγησης.
· Από την Ομοσπονδία να προβεί σε άμεση ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση των δομών σε κάθε περιφέρεια αποστέλλοντας τους Γενικούς Συμβούλους σε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών ανά την Ελλάδα.
· Από κάθε Περιφερειάρχη, Περιφερειακό Συμβούλιο και από την ΕΝΠΕ να καταρτήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή στην εκ του πονηρού αξιολόγηση των δομών μας.
Συνάδελφοι καλούμε όλους εσάς που κατανοείτε ότι οι ημέρες που έρχονται θα είναι ακόμη πιο δύσκολες να κινήσετε τις διαδικασίες σε κάθε περιφερική ενότητα για την ενοποίηση όλων των συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν ενιαίο αδιαίρετο και δυνατό σύλλογο.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ακουστούμε, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το ψωμί μας και μόνο ενωμένοι θα δώσουμε ένα δυναμικό και βροντερό παρόν σ΄αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας.
Δείτε την σύσταση ομάδας εργασίας αναφορικά με την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις ώστε να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις που έρχονται.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Α.Μ.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.