Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ»



Έξι εξαντλητικές συναντήσεις με την τρόικα χρειάστηκαν για να «κλειδώσει» η συμφωνία για τον τελικό κατάλογο των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
«Κλείδωσε» η συμφωνία για το Δημόσιο στην έκτη κατά σειρά σύσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών.

Συμφωνήθηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.556 υπάλληλοι σε δύο «κύματα» μέχρι τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί (45,56%) 5.730 εργαζόμενοι προέρχονται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, 4.150 υπάλληλοι που θα προκύψουν από το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων και 2.676 εκπαιδευτικοί.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες αντί για 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους και θα αξιολογηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% από τους 12.556 διαθέσιμους θα απορροφηθεί σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο ύστερα από αξιολόγηση. Το «Εθνος» παρουσιάζει την τελική λίστα της διαθεσιμότητας που παρέδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην τρόικα και αναμένεται να αποτελέσει μέρος της τελικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για το Δημόσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.