Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εκεχειρία σήμαναν Σαμαράς–Βενιζέλος – Ποιες αλλαγές θα γίνουν στην αξιολόγηση στο Δημόσιο

Κατάπαυση πυρός σήμαναν μετά την διάρκειας 1,5 ώρας συνάντησής του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος μετά την κυβερνητική που είχε προκληθεί για το θέμα της αξιολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος θέλοντας να δείξει ότι η κρίση μετά τη σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμετωπίστηκε είπε χαρακτηριστικά: «Όλα καλά, όλα είναι υπό έλεγχο».
Οι δύο αλλαγές
Αναφορικά με τα εκκρεμή θέματα με πρώτο απ’ όλα το θέμα της αξιολόγησης πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν ότι «όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν», χωρίς πάντως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Πάντως, αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης και, κυρίως, την ποσόστωση του 15% την κατεύθυνση της «αντιμετώπισης» την έδειξε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πριν τη συνάντηση η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ναι μεν δεν μίλησε για πλήρη κατάργησή του αλλά για βελτίωση της ρύθμισης σε δύο σημεία:

- Στην προσθήκη φράσης ότι «καμία βλαπτική αλλαγή δεν επέρχεται για τον υπάλληλο που αξιολογείται».
-Στην κατάργηση του σε μικρές μονάδες όπως το ΕΚΑΒ (σ.σ. ή οι μικροί δήμοι), όπου «πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια των αξιολογητών η εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης».
Μιλώντας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «αδυναμίες στην εφαρμογή του νόμου» και προανήγγειλε «βελτιώσεις», αναφέροντας ότι μπορεί να δηλωθεί ρητά ότι «καμία βλαπτική αλλαγή δεν επέρχεται για τον υπάλληλο που αξιολογείται». Θύμισε ότι πρόκειται για μεταβατικό σύστημα, προκειμένου να ισχύσει από το 2015 ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης. Παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα με το 15%» και σημείωσε ότι σε περιπτώσεις όπως του ΕΚΑΒ που λειτουργεί σε μικρές μονάδες, πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια των αξιολογητών η εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης. Η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ σχολίαζοντας την κόντρα του ΥΠΔΜ με το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το νόμο για την αξιολόγηση και εκ των υστέρων τον αμφισβητεί είπε, ¨εμείς ψηφίσαμε το νόμο, να δούμε πως θα τον βελτιώσουμε».
Η κα Χριστοφιλοπούλου πρότεινε την καθιέρωση κινήτρων και αντικινήτρων για τους υπαλλήλους που αξιολογούνται και επίσης τη δημιουργία ενός δημόσιου οίκου αξιολόγησης, με συμμετοχή για παράδειγμα του Συνήγορου του Πολίτη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αποσύνδεση των απολύσεων από την αξιολόγηση, υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως γίνεται τέτοια προπαγάνδα.

Ισορροπία ανάμεσα στην τήρηση των δεσμεύσεων και την αλλαγη σελίδας
Κατά τα άλλα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων, και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας.
Οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν ότι με αυτή τη γραμμή θα πορευτεί η κυβέρνηση και συμπλήρωναν ότι αυτό είναι που θέλει και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις και ότι από τη αρχή της κρίσης σήκωσε το βάρος για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που να μπορεί η χώρα να αφήσει πίσω την κρίση και τα μνημόνια και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και στην κοινωνική συνοχή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.