Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ανοικτή Επιστολή - Απάντηση προς την «Ομάδα Κοινωνικής Δράσης» - Η Αξιολόγηση και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι


Θεωρώ υποχρέωση μου, μια και συνεχίζω να αγωνίζομαι για μια καλύτερη Δημόσια Διοίκηση, να απαντήσω σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ και πλήττει την αξιοπρέπεια και την τιμή μου, τόσο ως εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα, αλλά και ως πρώην πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.
Για την καλύτερη ενημέρωση σας επισυνάπτω το άρθρο της Ομάδας Κοινωνικής Δράσης καθώς και την ανοικτή επιστολή στην οποία απαντώ στα συκοφαντικά και αναληθή σχόλια του φερόμενου ως υπογραφών.
 Χ Α Ρ Α Λ Α Μ Π Ο Σ  Ε Υ Σ Τ Ρ Α Τ Ι Ο Υ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΗΛ.:69 42 43 41 42
Ξάνθη 14 Αυγούστου 2014
Προς:
ΜΜΕ Ξάνθης
Ομάδα Κοινωνικής Δράσης
Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
Ανοικτή Επιστολή Προς την 
"Ομάδα Κοινωνικής Δράσης"
Αγαπητέ κ. Κορωνίδη Αγάπιε (εάν είναι αυτό το πραγματικό σας όνομα) διάβασα το άρθρο που δημοσιεύσατε στα τοπικά ΜΜΕ και θεωρώ υποχρέωσή μου ως Δημόσιος Υπάλληλος και πρώην Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης να σας απαντήσω.
Καταρχήν μας αναφέρετε ότι ανήκετε στην Ομάδα Κοινωνικής Δράσης.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με αυτήν την ομάδα είναι τα εξής:
Ποιοι και πόσοι είστε;
Ποια τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε;
Ποια είναι η κοινωνική δράση της ομάδας σας μέχρι τώρα;
Γιατί δεν αναφέρετε το όνομα του διαχειριστή του Blogspot σας;
Γιατί τόση ανωνυμία και μυστικότητα;
Βλέπω ότι το Blogspot σας έχετε να το ενημερώσετε εδώ και ένα χρόνο, από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013, που σημαίνει ότι το έχετε εγκαταλείψει.
Προφανέστατα όμως είστε ανίδεος και άσχετος σχετικά με τον Ν. 4250/2014 που αφορά την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Προφανώς δεν έχετε μπει καν στον κόπο να δείτε τι λέει αυτός ο νόμος.
Είναι φανερό λοιπόν ότι παπαγαλίζετε και αναμασάτε δημοσιεύματα άσχετων δημοσιογραφίσκων τα οποία είναι αναληθή και με αυτά προσπαθείτε να επηρεάσετε την κοινή γνώμη ενάντια των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αναπαράγετε τον κοινωνικό αυτοματισμό που τεχνηέντως έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, από την Κυβέρνηση και την Τρόικα, βάζοντας την μια κοινωνική ομάδα απέναντι από κάποια άλλη. «Διαίρει και Βασίλευε» δηλαδή !!!
Είναι ευκαιρία λοιπόν κ. Κορωνίδη Αγάπιε (εάν είναι αυτό το πραγματικό σας όνομα) να μάθετε πως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ εναντίον της Αξιολόγησης. Είναι και θα συνεχίσουν να είναι αντίθετοι εναντίον της Αξιολόγησης με υποχρεωτική ποσόστωση, δηλαδή της αξιολόγησης με υποχρεωτικά ποσοστά που θα στοχοποιεί  και θα κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε πολύ καλούς, καλούς και μέτριους ή ίσως και κάτω του μετρίου, χωρίς αυτό να είναι και η πραγματικότητα.
Παράδειγμα για να αντιληφθείτε τι γίνεται, ο Ν. 4250/2014 λέει: Από τους 100 υπαλλήλους που έχουμε σε μια υπηρεσία, το 25% υποχρεωτικά πρέπει να είναι άριστοι, το 60% υποχρεωτικά καλοί, και το 15% υποχρεωτικά μέτριοι ή χρειάζονται επιμόρφωση. Επιμόρφωση όμως σε τι και πως θα γίνει αγαπητέ κ. Κορωνίδη Αγάπιε; Μήπως τελικά το 15% είναι οι υποψήφιοι προς απόλυση, με την πρόφαση ότι δεν είναι ικανοί, αλλά δεν έχουμε και χρήματα για την επιμόρφωση τους; Φυσικά ως δημόσιοι υπάλληλοι και πολίτες είμαστε εναντίον της συγκεκριμένης αξιολόγησης με υποχρεωτική ποσόστωση, αφού ζητάμε μια αξιοκρατική αξιολόγηση θέτοντας μια Διοίκηση με Στόχους (ΔμΣ) και Κριτήρια που θα έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Προφανώς όπως είπα είστε ανίδεος και άσχετος με την αξιολόγηση και το παράδειγμα που αναφέρετε για τους μαθητές είναι άσχετο. Πως θα σας φαινόταν εάν σε μια τάξη των 20 μαθητών ο Καθηγητής της τάξης έλεγε ότι το 25% πρέπει να έχουν από 17 έως 20, το 60% από 16 έως 10 και το 15% από 10 μέχρι 0; Δεδομένου ότι στην τάξη αυτή όλα τα παιδιά είχαν ανεβασμένο επίπεδο και έπρεπε να βαθμολογηθούν από 16 έως 20. Αυτή λοιπόν είναι η αξιολόγηση με υποχρεωτική ποσόστωση που θέλουν να εφαρμόσουν. Καλό θα ήταν να μάθετε ότι το μοντέλο της συγκεκριμένης αξιολόγησης απέτυχε και αποσύρθηκε πριν 23 χρόνια και από τον ιδιωτικό τομέα (χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Microsoft που την εφάρμοσε), την επαναφέρουν όμως στο προσκήνιο ως νέα μεταρρύθμιση, για να διαλύσει την κρατική μηχανή.
Ποιος και πότε σας είπε λοιπόν ότι οι δημόσιοι υπάλληλο δεν θέλουν την αξιολόγηση και ποιος σας είπε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν άριστα στις βαθμολογίες τους; Αλήθεια έχετε στοιχεία για αυτά που λέτε; Πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε οι πρώτοι που λέγαμε ότι το δημόσιο χρειάζεται αναδιάρθρωση και πρέπει να διορθώσουμε τις παθογένειες που υπάρχουν (και φυσικά υπάρχουν στοιχεία γι΄ αυτό). Δυστυχώς όμως κανείς δεν μας άκουγε τότε, ίσως ούτε και εσείς, γιατί πολύ πιθανόν να σας βόλευε και να σας βολεύει ακόμη η πολυνομία που υπάρχει στο δημόσιο τομέα και που εμείς είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόζουμε.
Γνωρίζετε τις προτάσεις που έχουν γίνει από την ΑΔΕΔΥ, από την Ένωση αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ), από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης ΕΚΔΔΑ (Κρατικός Φορέας με διοίκηση διορισμένη από το Κράτος) και από το Επιμελητήριο Διοικητικών Επιστημών (στο οποίο δεν συμμετέχουν μόνο Δημόσιοι Υπάλληλοι) σχετικά με την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα, αλλά και την αξιολόγηση των υπαλλήλων σε αυτόν; Σίγουρα Όχι !
Διακρίνω λοιπόν τόσο στο Blogspot όσο και στην επιστολή σας μια εμπάθεια και εμμονή με τους Δημοσίους Υπαλλήλους και την αμοιβή τους σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα, και εδώ λοιπόν να σας ενημερώσω ότι δεν φταίνε και εδώ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι επειδή οι εργοδότες δεν πληρώνουν ανάλογα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα. Εμείς δεν είμαστε όπως εσάς που λέτε: «Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα».
Άλλωστε εάν εσείς είστε εργοδότης κανείς δεν σας απαγορεύει (δώστε εσείς το καλό παράδειγμα) να πληρώνετε τους υπαλλήλους της επιχείρησής σας, με υψηλό μισθό και μερίδιο των κερδών σας στο τέλους του χρόνου (π.χ. ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.). Πάντως να ξέρετε ότι εμείς θέλουμε και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να αμείβονται καλά, μια και οι περισσότεροι έχουμε μέλη της οικογένειάς μας που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι και εμείς έχουμε υποστεί μείωση στις αποδοχές μας της τάξεως του 45% και άνω.
Μιλάτε για πολίτες που πληρώνουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και δεν σας είδα να μιλήσετε για κρατικοδίαιτους Εργολάβους, Εμπόρους και Επιχειρηματίες, που στην ουσία έχουν «ληστέψει» φοροδιαφεύγοντας το δημόσιο και υπερτιμολογώντας τα υλικά και τις υπηρεσίες που παρείχαν στην κρατική μηχανή . Δεν σας είδα να συμμετέχετε και να συνδράμετε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση από όλους μας. Δεν σας είδα να ζητάτε θέσεις εργασίας για τους ανέργους τους οποίους έχουν ομήρους με πεντάμηνες συμβάσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι καλό θα ήταν να ενημερωθείτε καλύτερα (από την ΑΔΕΔΥ) για την αξιολόγηση με ποσόστωση των Δημοσίων Υπαλλήλων και να μην προσπαθείτε τεχνηέντως να στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίον μας. (Στην διάθεσή σας όποτε θέλετε να σας ενημερώσω τόσο εγώ, αλλά και οποιοσδήποτε συνάδελφος)
Είναι δεκτή η κριτική του κάθε πολίτη που καταβάλει τους φόρους του στο κράτος για την πληρωμή μας, αρκεί να μην είναι στείρα, κακοπροαίρετη και να μην κρύβει κάτι άλλο, όπως η δική σας.
Υ.Γ. : Στο τηλέφωνο επικοινωνίας (2541062619) που έχετε, φέρετε ως συνδρομητής και κάτοχος, εταιρεία με Αντικείμενο Επιχείρησης : Μελέτη και εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων - Οικιακά - Επαγγελματικά - επενδυτικά - Αυτόνομα υβριδικά.
·  Μπορείτε να μας απαντήσετε τι ανάπτυξη και πόσες θέσεις εργασίας θα φέρουν στον τόπο οι επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών;
·  Μπορείτε να μας απαντήσετε πόσο πουλάνε οι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά την κιλοβατώρα στην ΔΕΗ και πόσο η ΔΕΗ πουλάει στους καταναλωτές της; Και εν τελεί ποιος πληρώνει αυτές τις διαφορές στους λίγους και με ποια συνέπεια στον οικογενειακό προϋπολογισμό;
·  Μπορείτε να μας απαντήσετε για τα κριτήρια επιλογής και εάν υπάρχει κρατική επιχορήγηση – επιδότηση, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων;
·  Μπορείτε να μας πείτε ποιοι έχουν την ευθύνη για το ότι σχεδόν το σύνολο των μικροεπενδυτών (με παραγωγή 100ΚW) έχουν εγκλωβιστεί σε έναν οικονομικό Γολγοθά; Τσιμουδιά απ' όλους και πρωτίστως απ' αυτούς που έχουν τη σχετική γνώση να απαντήσουν στα ερωτήματα.
Με αδελφικούς χαιρετισμούς και τιμή
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Υπάλληλος ΠΑΜΘ - Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
Πρώην Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
   
Ακολουθεί η επιστολή της «Ομάδας Κοινωνικής Δράσης» 
με θέμα : Η Αξιολόγηση και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
e-mail: okd2010@hotmail.com - Τηλ.: 2541062619
Ξάνθη, 08/08/2014
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Η αξιολόγηση είναι μία έννοια που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο λεξιλόγιο του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος είτε από μόνος του για τον εαυτό του, είτε στα πλαίσια μιας κοινωνικής ομάδας (οικογένειας, χώρου εργασίας, πολιτικής) πάντα αξιολογείται.
Μόνο αξιολογώντας την προσπάθεια και το αποτέλεσμά της, μπορεί κανείς να βλέπει τα στραβά, τα κουτσά και τα ανάποδα. Να αλλάζει ρότα και να βελτιώνεται.
Ο μαθητής (στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο) αξιολογείται συνεχώς και προσπαθεί με βάση την αξιολόγηση να πάει καλύτερα. Ο εργαζόμενος στο χώρο της δουλειάς του το ίδιο. Σ’ όλο τον κόσμο, σε καπιταλισμό ή κομμουνισμό, όλοι οι εργαζόμενοι αξιολογούνται και ανάλογα πορεύονται. Και ανάλογα επίσης αμείβονται και εξελίσσονται.
Μόνο στην Ελλάδα των Δημοσίων υπαλλήλων του 2014, οι Δημόσιοι υπάλληλοι που “εργάζονται” και πληρώνονται από τους πολίτες φορολογούμενους αυτού του Κράτους δεν θέλουν την αξιολόγηση!!
Όχι στην αξιολόγηση! Βροντοφωνάζουν. Ναι στη “λούφα και παραλλαγή”, ναι στο χαλαρά! Γιατί να αγχώνονται τα παιδιά; Αυτοί ήταν πάντοτε οι εκλεκτοί του Θεού.
Αυτοί έπαιρναν διπλάσια λεφτά δουλεύοντας και παράγοντας το μισό ή το 1/3 ενός ιδιωτικού υπαλλήλου.
Και τότε παλιά, πριν την κρίση είχαν αξιολόγηση. Μόνο που οι προϊστάμενοί τους έβαζαν όλοι σε όλους άριστα.
Το άριστο, το ιδεατό, όλα ήταν τέλεια δηλαδή στη Δημόσια Διοίκηση.
Γι’ αυτό ο δύσμοιρος ο πολίτης ταλαιπωριόταν με τις μέρες ή εβδομάδες για να πάρει ένα χαρτί.
Ο φτωχός πολίτης, ο άνεργος, ο εργάτης, ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που πληρώνει τους υπαλλήλους του, τους Δημόσιους υπαλλήλους, αξιολογείται σε κάθε του ενέργεια, από τον προϊστάμενό του, από το αφεντικό του. Αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες είναι μόνιμα υπό αξιολόγηση, από τους πελάτες τους και την αγορά. Κάτι να κάνουν στραβά μπορεί όχι απλώς να μειωθεί η βαθμολογία τους, αλλά να οδηγηθούν στην πτώση των πωλήσεών τους, στην καταστροφή και την χρεοκοπία.
Αγαπητοί φίλοι και αδερφοί δημόσιοι υπάλληλοι συνέλθετε! Δεν καταλάβατε ότι οι μέρες των παχιών αγελάδων με τα δανεικά από τους κουτόφραγκους τέλειωσαν.
Δανεικά τέλος. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε, για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση. Οι παλικαριές, εμείς δε θέλουμε αξιολόγηση ας σταματήσουν.
Εκεί έξω είναι 1,5 εκατομμύριο αδέρφια μας του ιδιωτικού τομέα άνεργοι που θα παρακαλούσαν να είναι στη θέση σας και ας αξιολογούνταν κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Υπεύθυνοι θέματος
Κορωνίδης Αγάπιος
Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: okd2010@hotmail.com
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.
Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας.
Ευχαριστούμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.