Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Νέα μισθολογική κλίμακα στο Δημόσιο

Σύσκεψη για το μισθολόγιο στο Δημόσιο με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη.
Διαδοχικές συσκέψεις, χθες και σήμερα, έχουν στελέχη της δικομματικής κυβέρνησης με στόχο την οριστικοποίηση των ελληνικών θέσεων επί των οποίων θα επιδιωχθεί η επιστροφή της τρόικας, περί τις 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Ήδη, χθες το βράδυ, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για σύγκλιση των δύο εταίρων στο ζήτημα του μισθολογίου, με τη δημιουργία μιας καινούργιας μισθολογικής κλίμακας (Ζ) για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους στο Δημόσιο και πιλοτική ανακατανομή των πρόσθετων αποδοχών («προσωπικής διαφοράς») που απολαμβάνουν εργαζόμενοι συγκεκριμένων υπουργείων, όπως ενδεικτικά το Οικονομικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους - δόκιμους υπαλλήλους θα μειωθεί και θα διαμορφωθεί για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο επίπεδο των 900 ευρώ μεικτά, έναντι 1.090 ευρώ σήμερα. Αντιστοίχως, για τους υποχρεωτικής εκπαίδευσης οι αποδοχές θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 680 ευρώ, περίπου 100 ευρώ κατώτερα από τα σημερινά επίπεδα. Ωστόσο, για τους νεοπροσλαμβανόμενους αυτής της κατηγορίας θα υπάρχει ειδική πρόνοια ώστε εάν προσλαμβάνονται σε θέσεις στην περιφέρεια, μακριά από την κατοικία τους, να τους αποδίδεται πρόσθετη αμοιβή προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα.
Παράλληλα άναψε «πράσινο φως» προκειμένου να υπάρξουν κινήσεις εξορθολογισμού των πρόσθετων αποδοχών («προσωπικής διαφοράς»), με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να επιδιώκουν τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν σε άλλες κατηγορίες, όπως ενδεικτικά το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Β. Σοφίας, όπου στεγάζεται τόσο το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και η Γραμματεία Συντονισμού του Πρωθυπουργού.
Για σήμερα το πρωί, ώρα 9.30, προγραμματίζεται και νέα συνάντηση, αυτή τη φορά για το κεφάλαιο των εργασιακών - συνδικαλιστικών θεμάτων, με τη συμμετοχή του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση.
Εως το Eurogroup
Δεδομένης της θέσης των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η οποία επαναβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, να μην αποδεχθούν νέες αλλαγές σε ασφαλιστικό και στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, η Αθήνα αναζητεί τα σημεία εκείνα που θα ξεκλειδώσουν τη συμφωνία με την τρόικα ώστε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Eurogroup.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα ζητήματα του μισθολογίου και των εργασιακών - συνδικαλιστικών θεωρούνται μείζονος σημασίας και μένει να αποδειχθεί αν η κοινή θέση στην οποία καταλήγουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μπορεί να είναι αποδεκτή και από την τρόικα.
Για τα εργασιακά - συνδικαλιστικά, στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα των απεργιών και, δευτερευόντως, οι συνδικαλιστικές άδειες που οδεύουν προς μείωση. Ως προς το θέμα του lock-out, όπως έχει αποκαλύψει η «Κ», προωθείται αλλαγή στον αστικό κώδικα προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των σχετικών αιτημάτων της εργοδοτικής πλευράς. Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, πρόθεση είναι να αποκρουστεί το αίτημα για λήψη απόφασης από το 50% + 1 των μελών κάθε συνδικάτου. Αντιθέτως, εξετάζεται η αύξηση του χρόνου προειδοποίησης στις 48 ή τις 72 ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.