Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τι θα κοστίσει η επαναφορά κατώτατου και 13ου-14ου μισθού

Έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - Θα υπάρξουν οφέλη;
Την έκθεση για την κοστολόγηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού και 13ης - 14ης σύνταξης, ολοκλήρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη διαβίβασε στη Βουλή. 
Πάνω από 3 δισ. ευρώ υπολογίζει το κόστος για κράτος, ΟΑΕΔ, Ταμεία από πιθανή επαναφορά των μισθών. Ωστόσο, το ΓΛΚ επισημαίνει ότι θα υπάρξουν και οφέλη, όπως αύξηση των εσόδων των Ταμείων και των φόρων που εισπράττει το κράτος, τα οποία όμως δεν μπορεί να μετρήσει γιατί εξαρτώνται από σειρά παραγόντων.
Πολύ μικρότερη είναι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προκαλούσε η αποκατάσταση μόνο του κατώτατου μισθού, με τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ να επιβαρύνεται με 202 εκατ. ευρώ περίπου, όπως προκύπτει από την κοστολόγηση από το ΓΛΚ σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΛΚ: Πάνω από 3 δισ. το κόστος επαναφοράς κατώτατου και 13ου-14ου μισθού

Την έκθεση για την κοστολόγηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού και 13ης - 14ης σύνταξης, ολοκλήρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη διαβίβασε στη Βουλή. 
Πάνω από 3 δισ ευρώ υπολογίζει το κόστος για κράτος, ΟΑΕΔ, Ταμεία από πιθανή επαναφορά των μισθών. Ωστόσο, το ΓΛΚ επισημαίνει ότι θα υπάρξουν και οφέλη, όπως αύξηση των εσόδων των Ταμείων και των φόρων που εισπράττει το κράτος, τα οποία όμως δεν μπορεί να μετρήσει γιατί εξαρτώνται από σειρά παραγόντων. Πολύ μικρότερη είναι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προκαλούσε η αποκατάσταση μόνο του κατώτατου μισθού, με τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ να επιβαρύνεται με 202 εκατ. ευρώ περίπου, όπως προκύπτει από την κοστολόγηση από το ΓΛΚ σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ΕΚΔΔΑ

Δεκάδες προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε 28 πόλεις της χώρας (κατά μέσον όρο 40 προγράμματα την εβδομάδα), ενώ συμμετέχει στην υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με την επιμόρφωση, σε πρώτη φάση, των στελεχών στους 13 δήμους, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα. 

Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός

Εξελέγη το νέο Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Πρόεδρος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.
Α' Αντιπρόεδρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός.
Β' Αντιπρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Γιώργος.
Γενικός Γραμματέας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ταμίας η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.
Τα τέσσερα (4) Μέλη που συμπληρώνουν την Εκτελεστική Επιτροπή είναι οι :
1. Μαχαιρίδης Ιωάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
2. Μιχαλάκης Χρήστος, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας
3. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
4. Χατζημάρκος Γεώργιος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δημόσιο: Η συνέντευξη ακτινογραφεί τους υποψηφίους προϊστάμενους - Αναλυτικά οι διαδικασίες για το πώς θα αξιολογούνται

Απέκτησε και βαθμολογική… φυσιογνωμία η δομημένη συνέντευξη στο νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Μετά τη θεσμοθέτηση της συνέντευξης ως βασικού κριτηρίου για τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και τους τμηματάρχες, καταγράφεται πλέον αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογούνται οι υποψήφιοι.
Καθορίστηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες το αρμόδιο Συμβούλιο Συνέντευξης Προϊσταμένων καλείται να διαμορφώσει γνώμη όσον αφορά την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων της θέσης ευθύνης για την οποία κρίνεται.
Το νέο σύστημα
Η βαθμολόγηση των υποψηφίων για κάθε θεματική ενότητα της δομημένης συνέντευξης, οι πέντε κλίμακες αξιολόγησής τους (επίπεδο ανεπαρκές, οριακά αποδεκτό, πολύ καλό και εξαιρετικό) αλλά και οι όροι αποτελούν στοιχεία που σκιαγραφούν το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών. 

Στάση εργασίας για την αξιολόγηση οι υπάλληλοι της ΠΕ Κυκλάδων

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προκηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 από 11.30 έως 13.30 ημέρα και ώρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Οι υπάλληλοι της ΠΕ Κυκλάδων απέχουν-απεργούν από την προσχηματική “αξιολόγηση” των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας μας. 
Ο νόμος αυτός, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα (άρθρο 5, άρθρο 25 και 103) και την «αρχή της αξιοκρατίας», όσο και σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Ελληνικών δικαστηρίων.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η διαχείριση των απορριμμάτων, ξανά, στο μηδέν


Επιστροφή στο «σημείο μηδέν» στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με πολλά ερωτήματα, κινδύνους και ανυπολόγιστες ακόμη επιπτώσεις, προκαλεί η απόφαση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, υπό την κ. Ρένα Δούρου, να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (σε Φυλή, Ανω Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) και να θέσει επί τάπητος τη «ριζική αναθεώρηση» του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι πως 140 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν προβλεφθεί για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής στη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (το νέο όνομα του ΕΣΠΑ) 2014-2020, βρίσκονται πλέον «στον αέρα» και πρέπει να αναζητηθεί νέος τρόπος αξιοποίησής τους, έτσι ώστε να μη μείνουν αδιάθετα. Επιπλέον, με την κίνηση της κ. Δούρου «πετιέται στα σκουπίδια» μια πολυετής διαδικασία (20 ετών), που περιελάμβανε επιστημονικές μελέτες, διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές και νομοθετικό έργο, σε ένα πεδίο –αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων– όπου είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν συναινέσεις.

Ιστορικό ρεκόρ για τη μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα


Η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συμμετέχει στην τρόικα, αναγνωρίζει ότι η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στη χώρα, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και η παραγωγικότητα στην εργασία συρρικνώθηκε ενώ οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο απ' όλους τους εταίρους.
Αφιερωμένη στην τρόικα θα μπορούσε να είναι η τριμηνιαία έκθεση για την απασχόληση στην Ελλάδα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και επιβεβαιώνει ότι η μακροχρόνια ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και συνεχώς αυξάνεται, ενώ η κατάσταση σταθεροποιείται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.
Στην ίδια θέση με την Ελλάδα βρίσκονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα ανήλθε στο 19,6% του ενεργού πληθυσμού.

Ποιες φοροελαφρύνσεις θα γίνουν το 2015 στον προϋπολογισμό - Τι θα γίνει με μισθούς-συντάξεις


Ανάπτυξη 2,9%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ, πολύ κοντά στο στόχο του Μνημονίου για 3%, χωρίς νέα μέτρα, όπως έγραψε η «Η», και σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείματος στο 0,2% του ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για το πρώτο πακέτο φοροελαφρύνσεων (μείωση 30% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης) και μερική αποκατάσταση αποδοχών και πληρωμή αναδρομικών σε ενστόλους και δικαστικούς.
Παράλληλα όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ενσωματώνεται η νέα βελτιωμένη ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ανοικτός παραμένει ο χρόνος έναρξης σταδιακής μείωσης φορολογικών συντελεστών καθώς οι συζητήσεις με τους πιστωτές συνεχίζονται εν αναμονή του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Νέο Τσουνάμι στο Ασφαλιστικό - H τρόικα ζητεί 12 αλλαγές και τα βάζει όλα στο τραπέζι


Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ, όπου οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά για συνταξιοδοτήσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2013, προβλέπουν οι «αλλαγές» που ζητεί και πάλι η τρόικα, ανοίγοντας όλα τα ζητήματα του Aσφαλιστικού. Aξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου ξεκινά η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ενώ στο στόχαστρο των δανειστών βρίσκεται ξανά και το EKAΣ, με αίτημα τη θέσπιση αυστηρότερων όρων για την καταβολή του.
Tου ΔHMHTPH MAΛTH (Πηγή) 
Περισσότερα εντός της ημέρας

Ψαλίδισμα των συντάξεων έως και 25% -Ποιοι το γλιτώνουν -Όλες οι αλλαγές από 1/1/2015


Κύμα φυγής στη σύνταξη καταγράφεται τη φετινή χρονιά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι επισπεύδουν την έξοδό τους υπό τον φόβο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Ήδη τα όσα έχουν ψηφιστεί και πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στον υπολογισμό της σύνταξης, αλλά και τα κριτήρια εξόδου σε αυτή από 1η Ιανουαρίου του 2015, έχουν προκαλέσει φυγή τεραστίων διαστάσεων. Επιπλέον λόγος για το κύμα εξόδου από το Δημόσιο είναι και τα νέα κριτήρια που πρόκειται να ισχύσουν από το 2015, στο μισθολόγιο.
Συγκεκριμένα για το Ασφαλιστικό, από 1/1/2015 τα Ταμεία θα καταβάλλουν χαμηλότερες συντάξεις σε σχέση με τα όσα θα καταβάλλουν σε εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη ή θεμελίωσαν δικαίωμα ως τις 31/12/2014. Κατά συνέπεια, γλιτώνουν εκείνοι που είτε έχουν θεμελιώσει είτε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως το τέλος του χρόνου, αφού δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα τους καταβάλλεται.

Εκλογές στην Ένωση Περιφερειών για το νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Εκλογή Μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 08:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου, Αθήνα)

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εγκλωβισμένος στα χρέη 1 στους 3 Έλληνες -50 άτομα οφείλουν ποσά πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ

Ελάχιστα έσοδα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία οι δύο ρυθμίσεις εξόφλησης των χρεών προς το Δημόσιο, αφού σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ένας στους τρεις Έλληνες έχει αντίστοιχες εκκρεμότητες.
Μάλιστα, τα νέα χρέη τους, δηλαδή εκείνα που δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως και το τέλος Αυγούστου 2014, φτάνουν στα 15,884 δισ. ευρώ. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους όπως προκύπτει. Συγκεκριμένα.
Στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» (αφορά χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2012) εντάχθηκαν 121.232 οφειλέτες, με το συνολικό ποσό που έχει ρυθμιστεί να ανέρχεται σε 1,02 δισ. ευρώ.
Στην «πάγια ρύθμιση» εντάχθηκαν 175.884 οφειλέτες, οι οποίοι ρύθμισαν χρέη ύψους 1,188 δισ. ευρώ.
Το συνολικό ποσό των οφειλών που ρυθμίστηκαν και εξοφλήθηκαν μέχρι τις 31-8-2014 ανήλθε στα 982,5 εκατ. ευρώ. 

Τι θέλει η Κυβέρνηση να αλλάξει στις απεργίες – Περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών

H «χαλάρωση» των περιοριστικών όρων που ισχύουν από το 1982 για τις απολύσεις συνδικαλιστών, η μείωση των συνδικαλιστικών αδειών και των λοιπών «έξτρα» προνομίων (τα οποία ισχύουν, κυρίως, σε ΔEKO και τράπεζες) και οι χρόνοι προειδοποίησης για απεργίες, τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ως «αντάλλαγμα» για τη διατήρηση -υπό την προϋπόθεση της αναδιοργάνωσης του Aνώτατου Συμβουλίου Eργασίας- του ισχύοντος συστήματος έγκρισης των ομαδικών απολύσεων και τη μη επαναφορά του «λοκ άουτ».
H συμβιβαστική αυτή «λύση» συζητήθηκε στις συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής της τρόικας, λαμβάνοντας υπόψη τις δύο σχετικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Γραφείο Eργασίας (η πρώτη για τις ομαδικές απολύσεις και η δεύτερη για τον συνδικαλιστικό νόμο) και οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση της τριμερούς συμφωνίας στη Γενεύη για:
  • Tην παράταση του χρόνου αξιολόγησης του συστήματος των ομαδικών απολύσεων με ταυτόχρονη ανάληψη υποχρέωσης για μια οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση του AΣE.
  • Tην αποφυγή κάθε συζήτησης για την παραχώρηση του δικαιώματος της ανταπεργίας στους εργοδότες.
  • Tη διενέργεια κοινωνικού διαλόγου υπό την αιγίδα του ΔΓE για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου παρά τη διάσταση των απόψεων που καταγράφηκε, λόγω αντίδρασης της ΓΣEE.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ποια είναι τα νέα προσόντα των προϊσταμένων στο Δημόσιο


Tους βασικούς τίτλους σπουδών και τα πρόσθετα προσόντα για την πλήρωση Θέσεων Γενικών Διευθυντών  με οικονομικές ή και οικονομικές αρμοδιότητες και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και προϊσταμένων πληροφορικής ή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καθορίζει ΚΥΑ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη διαδικασία του πρώτου σταδίου επιλογής Προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο.

Μόνο με διαγωνισμό οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο


Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις και τις μετατάξεις. Ουσιαστικά καταργούνται περίπου 150 διατάξεις που αφορούν σε μεταθέσεις και μετατάξεις και αφορούν σχεδόν κάθε υπουργείο και υπηρεσία. Πλέον το σύστημα γίνεται ενιαίο και υποχρεωτικό για όλους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων» με βάση το νέο σύστημα που προωθείται θα γίνονται εξετάσεις δύο φορές τον χρόνο. Τον Σεπτέμβριο και το Φεβρουάριο κάθε χρόνου.
Σε αυτές τις εξετάσεις θα είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν είτε να πάρουν μετάθεση είτε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία.
Δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος μετάθεσης ώστε να κοπούν με το «μαχαίρι» τα ρουσφέτια.

Περιφέρεια Αττικής: Λύση για τη μεταφορά των μαθητών έως τον Νοέμβριο


Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν 125, από τα 916, δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της δ/νσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Εμμανουήλ Κάββαλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής, θυελλώδους συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Είχε προηγηθεί, πολυπληθής συγκέντρωση γονέων και μαθητών από όλη την Αττικής έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεονταρίδη αλλά και τους αρμόδιους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ανυποχώρητη σε νέα μείωση των συντάξεων - Επιμένει όμως η τρόικα σε ομαδικές απολύσεις και ανταπεργία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των εργασιακών θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, της ανταπεργίας και του συνδικαλιστικού νόμου. 
"Είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων" δήλωσε μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας. Για τα εργασιακά ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έθεσε κατά τη συνάντηση τις θέσεις της όπως διαμορφώθηκαν από το πόρισμα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, μετά τη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους της Ελλάδας στη Γενεύη. 

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με τις διώξεις σε αιρετούς – Στο πλευρό των εργαζομένων για το θέμα της αξιολόγησης

Αντίθετο με την όποια ποινική δίωξη επιδιώκει να ασκήσει το κεντρικό κράτος σε αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 και την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, δηλώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με ψήφισμά του.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το σοβαρό αυτό θέμα και αφού ελήφθησαν υπόψιν προηγούμενη απόφαση και ψήφισμά του από τις 15 Απριλίου 2014, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν από την επιχειρούμενη εφαρμογή του νόμου και τις διώξεις κατά αιρετών και συνδικαλιστών, αποφασίστηκε να σταθεί στο πλευρό τους. 

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης


Ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης αναλαμβάνει τη θέση του Περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρου Σπυρίδων, που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» στο Διαδίκτυο.
Ο κ. Βαλσαμίδης είναι ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που εξελέγη με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά είχε ακυρώσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης που ανακήρυσσε τη Χριστιάνα Καλογήρου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε προκύψει από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα.

Διενέργεια Ελέγχων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για εισαγωγή ψωμιού από Βουλγαρία


Ενημερώνουμε τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ότι με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι σχετικά με ψωμί από Βουλγαρία, από τις Υπηρεσίες μας σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΕΦΕΤ, στην περιοχή των Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης.
Συγκεκριμένα στις 30/09/2014 κλιμάκιο ελέγχου μετέβη στην ορεινή περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης (Εχίνος, Μελίβοια) και διενήργησε ελέγχους σε αρκετά καταστήματα της περιοχής στα οποία δε βρέθηκε ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία. Από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στην πόλη της Ξάνθης επίσης δεν βρέθηκε ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία.
Στην περιοχή της Π.Ε Δράμας, πραγματοποιήθηκαν επίσης στις 30/09/2014 από κλιμάκιο ελέγχου (ΕΦΕΤ και Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε Δράμας) έκτακτοι έλεγχοι και βρέθηκε σε πρατήριο της πόλης της Δράμας, ψωμί εισαγόμενο με νόμιμο τρόπο και σε ημερήσια βάση από Βουλγαρία.
Ελήφθησαν δύο δείγματα ψωμιού ένα μαύρο και ένα τύπου 70% και στάλθηκαν αρμοδίως από τον ΕΦΕΤ για εργαστηριακή ανάλυση, τα αποτελέσματα αναμένονται.

Μπαλασόπουλος σε Μητσοτάκη: «Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα» - «Θα ζήσουμε μέρες του '92»


Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα, πρέπει να φύγεις, φώναξε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος  στον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο ακρόασης των φορέων της Βουλής, με θέμα την αξιολόγηση 
"Θα παρακαλούσα λιγότερη ειρωνεία από τους φορείς. Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, εδώ είναι Βουλή", αντέδρασε άμεσα ο Κ. Μητσοτάκης.
"Τα ψέματα τέλειωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί", προειδοποίησε.
Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση και ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών δεν είναι αλά καρτ και όπως κάθε νόμος "εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση".

Πώς θα εκλέγονται οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των Δημοσίων υπηρεσιών – Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής


Με συμπληρωματική εγκύκλιο που εστάλη προς όλα τα υπουργεία και τις γενικές και ειδικές γραμματείες και κοινοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζει τις διαδικασίες για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών.
Η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι δικαίωμα να εκλέγουν έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων προσωπικού που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπηρεσιακού συμβουλίου. Επίσης το δικαίωμα να εκλέγουν έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα εκλογέων του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.9/683/οικ.19516/17.9.2001 (Β ́ 1246) υπουργικής απόφασης, μπορούν να παρατείνονται, όλες ή μερικές, οι προθεσμίες για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οργάνου που ασκεί την εποπτεία προκειμένου για τα κοινά υπηρεσιακά συμβούλια ν.π.δ.δ, ύστερα από εκτίμηση των ιδιαίτερων συνθηκών κάθε υπηρεσίας.

Έτσι θα επιλεγούν οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τη διαδικασία τους πρώτου σταδίου επιλογής Προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο περιγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο «οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων  Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, συνοδευόμενες από βιογραφικό  σημείωμα και δήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένη θέση/-εις ευθύνης,  συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π., μέσα στην  προθεσμία που ορίζεται ρητά στην προκήρυξη».
Στη συνέχεια «το αρμόδιο ΕΙ.Σ.Ε.Π. παραλαμβάνει τα στοιχεία που αποστέλλει η αρμόδια  Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού και αποφαίνεται αιτιολογημένα για  ποιους από τους συμμετέχοντες υποψηφίους πληρούνται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα του πρώτου σταδίου της διαδικασίας επιλογής»

«Τρεις συν μία» δεξαμενές για τις 5.500 απολύσεις – Τι είπαν Μητσοτάκης-τρόικα για περικοπές, άρση μονιμότητας στο Δημόσιο


Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συζήτηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας ότι θα εφαρμοστούν, κυρίως, το νέο μισθολόγιο με τις περικοπές υπαλλήλων χαμηλών προσόντων στο Δημόσιο και η ουσιαστική άρση της μονιμότητας με την εφαρμογή της διετούς δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ αναφέρθηκε και στις δεξαμενές των υπολειπόμενων 5.500 απολύσεων.
Ειδικότερα για τα δύο πρώτα θέματα μετά τις πιέσεις των δανειστών μας  ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για εφαρμογή του νέου μισθολογίου αλλά και της δοκιμαστικής περιόδου από 1.1.2015
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικας το σύνολο των δράσεων του ΥΔΜΗΔ, τις νομοθετικές ρυθμίσεις, τα νομοσχέδια, τις υπουργικές αποφάσεις, τις δράσεις για την επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης και της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.