Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ρωμανιάς: Σύνταξη στα 67 και Κατάργηση Κατώτατου Ορίου ζητούν οι δανειστές

Δεν υποχωρούμε στα όρια ηλικίας και στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
«Οι δανειστές μας γυρνούν πίσω, ακόμα και πριν από το mail Χαρδούβελη, λές και δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως οι δανειστές ζητούν να ανέβουν τα όρια για πλήρη σύνταξη στα 67 χρόνια και για μειωμένη στα 62.
«Τους έχουμε πει ότι αυτό είναι ανόητο» πρόσθεσε. «Αν ισχύσει κάτι τέτοιο 300.000  άτομα που έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι το 2012 και φεύγουν με τα παλιά όρια, από την 1η Γενάρη του 2016 θα τρέξουν να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση και τα ταμεία θα βουλιάξουν» τόνισε.
Εμείς έχουμε κάνει αντιπρόταση να ανέβουν τα όρια ηλικίας για εκείνους που θα κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/2026 κάτι όμως που δεν δέχονται οι δανειστές, συμπλήρωσε.
Όπως είπε οι δανειστές απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου ορίου. Ζητούν η κατώτατη σύνταξη να είναι ανάλογη των ετών και των εισφορών (δηλαδή  κάθε συνταξιούχος να λαμβάνει σύνταξη ανάλογη των ασφαλιστικών του εισφορών) και όχι στα 480 ευρώ που είναι σήμερα.
Ρωμανιάς: Επιμένουν στην κατάργηση των κατώτατων 
ορίων συντάξεων οι δανειστές
Οι δανειστές της χώρας επιμένουν στα θέματα του συνταξιοδοτικού με σημείο αιχμής την αύξηση των χρόνων για την ελάχιστη σύνταξη αλλά και στην κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων επισήμανε ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς.
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν υποχωρούμε. Είναι γραμμένο και αυτό στις αξιώσεις τους. Τα 15 να γίνουν 20, τα 4.500 να γίνουν 6.000. Επιμένουν στα κατώτατα όρια. Είδα προχθές τη λίστα που έχουνε, δεν έχουν αλλάξει τίποτα, σαν να μην έγινε τίποτα. Η κατώτατη σύνταξη λένε αυτή θα πρέπει να είναι ανάλογη με τις εισφορές που έχεις πληρώσεις, εάν δηλαδή εσύ έχεις δουλέψει και έχεις πληρώσει εισφορές που αντιστοιχούν στα 300 ευρώ, να μην πάρει τώρα 486 που δίνουμε εμείς», είπε.
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «δεν μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα με καμία δύναμη από εμάς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.